Thursday, November 17, 2016

Passion Tang


Passion Tang (Lervig, Norra) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 79 punkti. Sildil on kirjas "Passion fruit sour"

Tootjainfot ei leia, huvitaval kombel pole seda tegelast ka tootja kodukal.

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord mustal taustal. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kaunilt vasekarva. Aroom on lihtsalt hurmavalt mahlane, magusakasmõrkjalt mandariinine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kilkavalt hapukas-mahlane. Keskmaitse muutub jeeeeerum kui huvitavalt mõrkjaks, veidi keelt parkivaks, arooniamahla ja ilma suhkruta pihlakamoosi vahepealseks. 

Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, maitsenäsakesi mõnusalt üles piitsutav, supppervulisevalt mahlane ja turgutav. Karge mägijärveke, mille kohal siugleb narmendav udu. Järelmekk õhetab vähese vürtsika sädelusega, hapukas pisut parkiv mõrkjus hoiab veel kaua meeled ergud. Üle vee kostab teisekalda rahva vaikne kõnelus ja järvelelükatava paadi kriugatus kaldakividel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kehastunud värskus, sügishommik klaasis! Vürtsikas poolsuitsu lambavorst jämeda viilakana sobiks mu keelele nüüd.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment