Saturday, November 12, 2016

Westbrook India Pale Ale


Westbrook India Pale Ale (Westbrook, USA) prk 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "A base of pale, Munich, and Carapils malts is just enough to contain the massive hop flavor and aroma packed into this highly drinkable IPA. A blend of four American hop varieties is added four times in the kettle and twice in the fermenter for a complex and layered hop experience."

Väike purk, helerohelisel taustal leiab veidi Indiat. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob üsna kiirelt, kuid vahupits klaasiseintel püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas, mahlane, puuviljane, meloni ja sidrunheina nootidega. 

Esmamekk on keskmise kehaga tsitruseliselt ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjus kordades tugevamaks, omandades huvitavalt parkiva toime. Õrn meenutus kafiirlaimist ja tsipa tugevam jälg sidrunväändikust teevad selle suutäie krõpskuivaks ja samas melonine magus mahlasus viib taustal kõik imekenasse parlanksi. Lõppmaitse on mõrkjas, veidi kamprine ja eukalüptine, ilma suhkruta ananassikonservi taoline ... ning rauarohke! Järelmekk on kuiv, mõrkjas, rabavee ja turbasambla nootidega, vürtsikas ja kuramuse karge.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Üks kurjama hea IPA, veidi friigikalt kuiv ja kamprine, kuid igatahes meeldejääv. Ja see on ju peamine!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment