Wednesday, November 2, 2016

Padise klooster


Padise klooster (Wassalemma, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri seda jooki ei tunne ja ka tootja ise pole vaevunud stiilimääratlust peale kirjutama.

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, humal, pärm, kadakamarjad"

Väike lihtne pudel, sildil kõnealune klooster. Kollakas vaht Täidab 2/3 klaasist, muutudes kiiresti hõredaks ja kadudes siis. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne kollane. Aroom on huvitavalt magusakas-mõrkjas, linnaseline ja veidi vist ka kadakane, ehkki ilma tootjainfot lugemata ei oskaks seda põnevat nüanssi kadakaks vist nimetada.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse ... hmmmmmmm ... kas see nüüd ikka peabki nii hapu olema? Ei, see pole roiskunud hapu, aga kuidagi ... noh teeseene moodi hapu. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, veidi suud parkiv, vaigune ja kummalisevõitu konserv-õunamahlane. Järelmekk on vürtsikas, karge ja hapukas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga kentsakas rüübe. Vana Gambrinus on suht-koht kindel, et see omapäraselt hapukas olek pole tootjal taotluslik, hägune rüübe ja ülemäärane karbo viitavad ka sellele.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment