Monday, November 28, 2016

Süküs

Süküs (Mõro, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: "pumpkin pale ale"

Tootjainfo: "Koosti: vesi (Tallinn, Nõmme); linnased (Pale Ale, Carared, Carapils, Caraamber); humalad (Magnum, Cascade); kõrvits, kaneel, muskaat, kardemon, pärm US-05
IBU 23"

Väike lihtne pudel, ebamäärane silditaust AGA sildi informatiivsus väärib tõsist kiitust! Mitte iga ametlik pruul, hobipruulist rääkimata, ei viitsi ära tuua kogu seda infot. Vana Gambrinus kiidab!

Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib päris mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt tume vasekarva punane. Aroom mõjub vürtside virrvarrina - kõike on liiga palju, et millestki aru saada. Muskaat on vänge värk, sellega tuleks piiri pidada.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse muutub magusakamaks, kuid muskaat koos nelgiga trambivad suus hoolimatult ringi. Lõppmaitse on rauane ja roostes, kardemoni ehmunud nägu piilub korraks ümber nurga, kuid mattub siis üldise mõrkjuse alla. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, lõpuks juba isegi päris talutaval tasemel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga vastakas õlu. Vana Gambrinus pole iial arvanud, et ta midagi sellist ütleb, aga: kõrvitsa marineerimiseks kohaseid vürtse on kasutatud LIIIIGA palju. Jook on täiesti tasakaalust väljas, kuigi idee on ju iseenesest hea.
------------
pilt isetehtud

3 comments:

  1. Siis tuleks pikemaks ajaks seisma jätta ja järgmine aasta uuesti proovida - selleks ajaks peaks olema "küllastunud" maitsed loodetavasti taandunud :) Kui kätte saaks, siis prooviks ka hea meelega ära

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Hmm, nelki ei kasutanud selle liigintensiivse maitse pärast üldse ja ometigi on mingid maitseained meeskonnana nelgi maitse moodustanud. Tunnistan, et maitseainetega mängimine pruulimise juures on keeruline, kui just ülevõlli jooki ei plaani. Katstuhatsäitsetõist tule Süküs kimmäele tõistmuudu! Aituma!

    ReplyDelete