Thursday, November 10, 2016

Passionfeber


Passionfeber (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 93 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Water, barley malt, wheat malt, passion fruit, hops, yeast."

Väike lihtne pudel, pildil passion-viljake, kraadiklaas kuklas ... noh ja mõistagi pruulikoja tunnusmehike.

Valge vaht täidab 3/4 klaasist, vajudes aegamisi hõredamaks, kuid püsides vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom õhkab kaugelt puuviljast humalast värskust, lähemalt nuuskides muutub pilt vürtsikaks, mahlaseks, vaiguseks ja pisut mustsõstraseks.

Esmamekk on keskmisest tiba raskema kehaga ja intensiivselt vaiguselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... ohhhhh kui mahlane!!! See on on lihtsalt vaimustav! Puuviljane, soe, klaar, magusakas-hapukas, viinamarja-marmelaadi ja mangokonservi, tsitruste ja kasepungade taoline. Lõppmaitse tõmbab mahlakosele väikese vaiguse tõkke ette, nii et mahla küll voolab, aga sellise väikese kuiva-krõmpsja-takerja lisanoodiga, mis keele mõnusaimal moel õhetama paneb. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, megalt puuvilju täis tuubitud, mandariinivihjeline ja melonimatsakas.

Keskmisest suti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-MAHLANE-hapukas-vürtsikas-maguskas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Vana Gambrinus pole ammu ühest IPA'st nii vaimustuses olnud. Pisut ehk ülemäärane karboniseeritus toob selle joogi nüansid ja mahlase oleku säherduse kirjusega esile et ... pane või klaasi alla etaloniks!
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment