Sunday, November 6, 2016

Lava


Lava (Ölvisholt, Island) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjinfo: "imperial stout with a thick brown head. Sweet with chocolate and roasted malt in the flavor. The aftertaste is roasted malt, smoke and warming alcohol. Aroma of chocolate and smoke a bit of alcohol. "

Väike lihtne pudel, sildil purskav vulkaan. Sentimeetrine pruunakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - muljetavaldavalt must!

Aroom paneb hetkeks vakatama ja siis uuesti nuusutama. Väärikas raske magusus, mõõdukas hapukas suitsusus, tilgake õilsat portveinist nooti. Kokku hurmav ja lummav, toekas ja dekadentslik.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõnusalt suitsuselt toekas. Keskmaitse magus-hapukas täidlus räägib kaugelt reisilt kaasa toodud suitsuploomidest ja neegrimaskidest, vaniljekaunadest ja kakao-liköörist. Reisumehel jätkub pilte ja jutte, meeneid ja maitsejälgi. 

Lõppmaitse mõrkjas mehine otsekohesus seguneb magus-hapuka naeratava naiselikkusega, kõneldes karmis kliimas selgekssaadud ellujäämisest, ürtide raviväest ja kuumaveeallika erakordsest võlust kesk jäävälju. Järelmeki lagrits haakub muhedaimal naeratusel kohvi ja šokolaadiga, kutsudes kakaolikööri ka punti ning riputades mantlid varna. Tuleb pikem õhtu, seda ma ütlen!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-suitsune-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kuna seda va suitsu on pisut vähem kui oodanuks, siis jääb "mega" välja käimata, kuid see on puhtalt taju-tulemuse-käärid, omaette nähtusena vääriks jook kõrgematki kiitust. Ei mingit näksimist siia juurde, ainult palju värsket õhku ja ehk klaas külma vett.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment