Wednesday, November 9, 2016

Sitik


Sitik (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Fruit beer??? Aga miks siis Öö Cassis on "imp.porter"? Ja Must Kuld Cherry "porter"? Vähemalt sildil on kirjas "mustsõstrastout"

Tootjainfo: "Ku hummogu olõ-i saanu, sõs saa-i õdagu ammuki"

Väike lihtne pudel, sildil miski mardikas veeretamas mustsõstart. Noh ei tahaks ju öelda et sitasitikas :) Vähene tume punakaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. Noh olgu, kui VÄGA tahta, siis mõtled siia väikese lilla helgi manu. Aroom on tume, aga mitte raske, veidi kohvine ja marjaselt hapukas. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, veidi keelt parkiv ja ... marjane. Vaata mustsõstraga on sihuke kummaline värk, et teda õllesse pannes eriti seda va mustsõstra enda intensiivsust äratuntavalt kätte ei saa. Lõppmaitse - kerge, kuidvapoolne, hapukas ja aroonialik. Järelmekk püsib üsna kaua, tõmmates keelepära kuivaks.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga põnev rüübe. Mustsõstar teeb väikest vimkat, süües ära keha ja jättes endast maha vaid kuiva hapukuse. Vägagi kergelt joodav, seda küll. Kuid stoudist ootaks pisut rohkem atsakust, praegu võiks tegu nimetada lihtsalt "dark ale with blackcurrant" ... või siis määratlust "dry stout" Kuid samas nt mustsõstramoosiga mopitud BBQ ribide juurde oleks jällegi vägagi mõnus joogipoolis!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment