Tuesday, November 8, 2016

Frankie Animal


Frankie Animal (Pöide pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sahti/Gotlandsdricke/Koduõlu", hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja on sildile kirjutanud: "island ale"

Tootjainfo: "it’s a bit cloudy, but will surprise you by its light mellow taste with a fruity note. Enjoy at 10C to refresh yourself after a day in the field or at a proper island sauna"

Väike lihtne pudel, sildil miski karvane värk :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on omapäraselt magusakas, meenutades õitsvat angervaksa.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses muutub see magusus lausa peatikkuvaks, meenutades kalmusejuurt ... kuid samas tuleb ka kohale kenake mõrkjus, mis olukorra ära päästab. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, vähese kutluurpihlakale omase hapuka noodiga. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, mesine ja kanarbikune.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga omapärane rüübe. Noh päris saare koduõlu ta pole, eriti suhteliselt madala alkoholi mõttes ... aga igatahes omanäoline tegelane kindlasti. Miskipärast tekkis verivorsti ja hapukapsa isu :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment