Tuesday, November 29, 2016

Eksperimentaal I

Eksperimentaal I (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeer seda jooki ega tootjat veel ei tunne, kuid tootja ise on liigimääratluseks märkinud "amber ale"

Tootjainfo: "Metsin Ida armastab katsetada. Kõike tuleb proovida, sest elusid on üks ja kui ei proovi, jääb piinama. Meile meeldib metsikult.
Willamette, Saaz, Wallertauer, Cascade, Abbey yeast"

Vahvalt omanäoline pudel, sildil vanakooli tuuker. Omaette kiitust väärib veel-mitte-ametliku pruulikoja tervikpingutus meeldejäämiseks alates pudelis kuni omakirjalise korgini. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vaht püsib kaua ja jätab ka kena vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne merevaik. Aroom on belgialikult magusakas-vürtsikas, vähese tärpentinise alatooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, meenutades kuivatatud õunu ja rosinaid ... kuid hapukas tärpentinine toon (mis on belgialikes õlledes täiesti kohane) on veidi liiga tugev. Lõppmaitse muutub mahedamaks, karameljaks ja papaia-taoliseks. Järelmekk on hapukas-vürtsikas ja üsna kaua kestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga OK tasemel rüüpeke. Üsna tüübiline belglane, kuid igavapoolne. Soovitaks sellises õlles julgemalt kommisuhkrut kasutada. Soolaka pähklistritsli kõrvale oleks aga päris kena rüübata ikkagi
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment