Monday, November 28, 2016

Skaði


Skaði (Ölvisholt, Island) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 73 punkti.

Tootjainfo: "Saison brewed with rye, spiced with angelica seeds."

Väike lihtne pudel, lihtsal sildil vana traktor. Kreemika tooniga vaht täidab 2/3 klaasist, püsides väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne sügavkuldne. Aroom on saisonidele kohaselt magusakas-vürtsikas, väikese mahlase hapuka tagapõhjaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse muutub intensiivselt karamelliseks, düšessilaadselt vürtsikaks, datlite ja valge veini foon annab maitseelamuse õilsa ja sädeleva oleku. Lõppmaitse vürtsikas hapukus meenutab kuivatatud virsikute ja heledate rosinatega tembitud rummikokteili, millesse on pillatud ka mõni vürtsikas nelgiõisik. Järelmekk on mõrkjas ja sädelevalt vürtsikas, kirgas ja uhke nagu vanakooli õpetajanna, kes sirgeselgsena kohvikus istudes klaasikest aperetiivi naudib.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Oivaline stiilinäide uue laine (st kangetest) saisonidest, mille kõrvale sobiks imeliselt killuke rohehallitusjuustu.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment