Sunday, November 27, 2016

Valged apelsinid

Valged apelsinid (Mõro, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: weizen

Tootjainfo: "Koostis: vesi (Tallinn, Nõmme); odralinnas (Pale Ale, Munich, hapestatud linnased), nisulinnased, kaerahelbed; humalad (Saaz, Centennial); apelsinikoor, pärm
IBU 19"

Väike lihtne pudel, valgel sildil apelsiniviilak. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on magusakas ja samas kargelt mõrkjas, meenutades apelsinimarmelaadi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, apelsinine. Järelmaitses asub apelsinikoor juba vägagi tugevalt domineerima, kuid seda tasakaalustab väike hapukas mahlane noot ja kreemine kaerane keha. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, huvitaval kombel koriandrise vürtsikusega, kuigi seda polevat sisse pandud.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja tihke paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Apelsinikoort on ehk tiba liiga palju, kuigi see liialdus ongi antud rüüpe peamisi plusse :) Küüslaugu-juustusegune ampsakas sobiks siia juurde väga kenasti.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment