Tuesday, November 8, 2016

Küte Peale - Lager Edition


Küte Peale - Lager Edition (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,66 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Imperial Pils/Strong Pale Lager“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meie esimene õlu, mis tõmba käima Tankeri pruulikoja, on sündinud uuesti laagrina. Selle õlle hingeks on külluslik eesti musta leiva ja metsamarjade maitse. Värskenda oma keha ja vaimu selle humaliku küllusega.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, silt kunagise Kyte Peale omaga äravahetamiseni sarnane. Sõrmepaksune valge vaht vajub küll üsna kiirelt, kuid jääb kena vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Arooooom. Ohsasunnik. Markolemõnusalt humalane! Hapukas ja mõrkjas, mahlane ja vaigune. Tsipake kamprit ja näppude vahel puruks muditud pihlakas. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas ... kuidagi ebakõlaline selle lõhnalaksagaga. Keskmaitse aga viib pildi kenasti kokku, mõrkjas vaigusus on üsna võimas ... kuid üldse mitte mõrvarlik, vaid kaunis kooskõlas laagerõlle pehme hapukusega. Lõppmaitse laulab kaunist duetti ... siidine linnasepehme ja karvane humalakoredus harmoneeruvad kenaimal ja väekal moel! Järelmekk on on magusakas, kauakestev ja sumedalt sordiini all mõrkjas.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Väekas õlu on see, kas teate. Tõsi küll, tootja poolt väljapakutud leiba ja marju vana Gambrinus ei leidnud ... noh võibolla suttti-tuttti kodust karaskit. Kuid see ei vähenda joogi väärtust karva võrdki. Ilus ja aus ja tugev värk!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment