Tuesday, November 29, 2016

Oatmeal Hoptart


Oatmeal Hoptart (ART9 / Bristol, Poola / USA) pdl 0,5 l. alc 3,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner weisse" ja hinnanh 100 punkti!!!

Tootjainfo: "We have used the most aromatic hops from the USA and Australia – Citra, Topaz and Galaxy used in the “late hopping” method. By adding velvety oatflakes, we have created light beer soured with lactic acid bacteria. Powerful refreshment recommended for Sourheads and Hopheads!"

Nüüd mõelge, mis siin kirjas oli. 100-punktine berliner weisse!!! Kaera ja hunniku humalatega!! 3,7-kraadine!

Keskmist kasvu pudel, lihtne rohe-must-valge sildikujundus. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - uduselt valkjaskollane.

Aroom ... ohsapühapoolakas! Fantastiliselt karge ja värske. Laimimahl ja apelsinikoor!

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolne ja kirkalt hapukas. Keskmaitse ... vauhhh ... vesisus kaob kaerase täidluse ees, pomelo mõrkjus ja laimi-limonaadi hapukus köidavad mõnusa seguna. Karge hommik mererannas, liiva peale tekkinud õhuke jääkirme krõbised saabaste all, salli seest kerkib aurupahvakaid ... aga no see merest kerkiva päikese vaatepilt on seda võrratult kirkam.

Lõppmaitse omandab juba berline weissele omast kirkalt hapukat olekut, parkides veidi keelekülgi. Kuskohast siia talvehaku mereranda tootevõitu tikrid said, seda ei oska kuidagi seletada, aga mõnusalt kosutavalt mõjuvad nad ikkagi. Järelmekk kaob üsna kiirelt, kuid jätab fantastilise valgete sõstarde ja kiivide segu sind kosutama.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGATASANDI rüübe! Ma tean, ma tean, ma tean, et see ei kõla loogiliselt! Kuidas saa lahja hapuõlu tekitada sellist hinnangut, küsite?  Aga just oma absoluutselt fenomenaalse ebatavalisusega! Hapukalt värske, kaeraselt kehakas, humalaselt mõrkjas ... nokuulge, kas ei kõla vaimustavalt? Vana Gambrinus on igatahes totaalselt sillas! Kuid jah, ma kujutan ette, et asbsoluutse enamiku "normaalsete" inimeste jaoks mõjub see jaburana :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment