Monday, November 7, 2016

Mahe Mjuunik

Mahe Mjuunik (Pleeri, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: pilsner

Tootjainfo: "vesi, linnased, humal, pärm, suhkur"

Väike lihtne pudel, ülepingutatult heledates toonides lihtne silt. Pai sildikujundaja, mõtle nüüd ikka ka - panna valgele krähmulisele foonile heeeelekollane kiri - nokesse seda lugeda näeb?

Vähene erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt hele kollane. Aroomis alguses pahvak pärmi, hiljem ilmub kuivanud täisteraleiva ja õunapressimisejäägi vahepealne hapukas-magusakas, rauane ja kliirohke lõhn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, kuid peatooniks on jällegi see oksüdeerumakippuv õunamass. Lõppmaitse magusakas-mõrkjas rauarohke segu meenutab õunaseemneid, mida õunamahla pressimise ajalt ohtralt närides tõmbub suu pisut paksuks. Järelmekk on magusakas, veidi pärmine ja no tee või tina, no õunarohke ... tõsi küll, nüüd juba nätskete poolkuivatatud sügisõunte taoline.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga omapärane rüübe. Einoh, pilsneri kriteeriumid on ju laias laastus täidetud, kuid ... kas see jook on nüüd maltoosa või siis linnaseekstrakti peale üles ehitatud või?
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment