Sunday, November 6, 2016

Gylden IPA


Gylden IPA (Albani, Taani) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 27 punkti.

Tootjainfo: "IPA brewed with Rosehip and Rosemary."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja kaunis tunnussilt seekord tuhmsinise-hõbedase segune. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti ja jätab taandudes ka kenakese vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom - ohh vanale Gambrinusele meeldib rosmariin ja seda tunneb kaugele! Lähemalt nuuskides leiab selle rosmariini vaiguse pealispinna alt magusakas-hapukat marjasust ja tsipake kanarbikumett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja rosmariiniselt vaigune. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas ... noh ja rosmariinine :) LÕppmaitse - ohh üllatust, rosmariin domineerib üle kõige, kuigi hapukas-mõrkjas- mahlasus seal taga mõjub vägagi mõnusalt. Järelmekk on magusakas-vaigune, veidi vürtsikas ja kauakestvalt rosmariinine :)))

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga vägagi heal tasemel rüübe. Kuigi rosmariini mekk vanale Gambrinusele meeldib, tuleb tõdeda et seda saab ka liiga palju olla. Mitte et lausa selle vaiguse-eeterliku taime oksad sul kõrvust välja kasvaks, kuid ega muid nüansse eriti ei tunne, sestap võib RB madala hinnangu osas küll vaielda, kuid ilmselgelt paljudele see kraam ei meeldi. Rosmariiniga kitsejuust tasub üle panni lasta, siis lööb selle lõhnad eriti vängeks ja sobib siia juurde päris kenasti.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment