Saturday, November 19, 2016

Vanilla Cake Fever


Vanilla Cake Fever (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial Baltic Porter.
Vanilla Cake Fever is a massive and full-flavored Imperial Baltic Porter with astonishing dark chocolate and exotic vanilla characters. Again one of those beers where we did not count the hours making this. Pair this with desserts like vanilla ice cream, espresso and other coffee flavored desserts."

Väike lihtne pudel, sildil vaniljeorhidee õied. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - no mõistagi tökatmust. Aroom on magusakas-mõrkjas, tulvil täis tumedaid rosinaid, vaniljet ja tumedat šokolaadi. Hurmavalt raske, täidlaselt dessertlik, läikivalt glasuuritud ja pähkliselt röstine.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi puidune ja samas soojalt kodune. Keskmaitse magusakas-hapukas täidlus mõjub kui soe tulekuma kõhedavõitu õhtul. Kirsišokolaad. Pohlad Amarettos. Pähklikreem. Ja las kogu maailm ootab.

Lõppmaitse. Mõrkjus mängib kõrvetatud stritslikooriku nootidega, tumedate rosinate ja kuivatatud ploomidega. Tahmunud tammepuu tulvil täis kirsišokolaadi. Mäherdune säherdune puu! Ilmapuu. See parim. Järelmekk sulatab viimasedki tõkked ning keelepaelad pääsevad valla. Vanamees hakkab vaikselt rääkima ning kogu see toatäis kuulab. Sest vaata ega siis see pole oluline, mida sa räägid vaid KUIDAS seda tehakse. Ja see rüübe on sigahästi tehtud!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidiselt ning samas kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜÜÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Mega jääb välja käimate lihtsalt selle eest, et balti porterile kohustuslik maguskas kreemisus on puudu, selle asemel aga laiutab siin tubli meretäis tavapärast uuelaine ameerikalikku porterit. Toekas singivõileib marineeritud paprikaga sobiks selle klaasi kõrvale suisa imehästi.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment