Wednesday, November 9, 2016

Mangofeber DIPA


Mangofeber DIPA (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 97 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Brewski loves mango fruit has embraced Amarillo and Mosaic during the fermentation process. We want to dedicate this beer to Jens Lynge Larsen at Spybrew in Copenhagen. Brewski directed also to thank Tybell, Jannik, Wilcox, Leif & Werner, Shulga & Birch, Mankerpågarna, Beer, Sweden and the factory owner. We know what you have done for us. Thank you friends! "

Väike lihtne pudel. Sildil palavikus mango. Ja mehike :) Valge vaht täidab üle poole klaasi, püsides üsna kaua ja haakudes ka hõreda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - tugevalt uduselt tuhmkollane. 

Aroom. Hmm. Nojah, kas see nüüd on mango? Pigem värskelt hommikul niidetud naadisegune muru.  Vikati alla jäi ka porgandipealseid ja üks mustsõstraoksake. Aga kurjam kui hea see lõhn vaatamata sellele on! Kuigi-kuigi ... kui see esmane kirbe murusus on lahtunud, siis tõepoolest leiab siit ka mango üles!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas ... vähese puuviljase troopilise kõrvaltooniga. Keskmaitse muutub magusakamaks, mahlaseks, puuviljaseks ... ehkki jällegi esmalt ma siit mangot ei taju. Lõppmaitse lisab intensiivselt hapukat marjast poolt ... ja ohhhh siis vajub tõesti keelele mango. Tõsi küll, alul pigem konservina, kuid mida kauem seda vedelikku keele hoiad, seda ehedamaks taju muutub. Keelt veidi parkivalt, mõrkjas-hapukalt, pooltoorelt mangone tõepoolest. Järelmekk on vaigune, heinane, magusakas, nätsakas, tihe ja mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi VÄGA mängulise ja mitmekihise olekuga rüübe. Mango on üsna delikaatne mutukas, tema palavikuliseks kloppimine ülevõlli humaldamisega pole ehk kõige mõistlikum mõte ... aga hei, kellele need mõistlikud õlled ikka meelde jäävad?
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment