Thursday, November 3, 2016

Mesikotkad


Mesikotkad (Wassalemma, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri seda jooki ei tunne ja ka tootja ise pole vaevunud stiilimääratlust peale kirjutama. Eraldi sõnumiga sain teada, et võiks olla "Spice/Herb/Vegetable"

Tootjainfo: "koostis: linnased, vesi, humal, pärm, mesi, ja kuuseokkad"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kenakesti. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroomis lööb vastu nina sihandne ehe kuuseokkalaks, et paneb lausa korraks tagasi tõmbuma ... kuid siis jälle nuusutama!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses valgub üle keele noorte kuusevõrsete südamlik soe hapukas vaigusus, selle taga pehme linnaseline paitus ning lõpuks ka väike vürtsikas sädelus. Lõppmaitse hapukas-magus põhi kannab enda laineil kuuseokkavaapa, millele lisandub otse oivaliselt väike meetilgake. Järelmekis kasvab läbiv sädelev vürtsikus mõnusaimaks õhetuseks, sekundeerides mõrkjas-magusale nätskele vaigususele.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-VAIGUNE-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Marumõnus. meeledejääv, muhe ja iseloomukas. Seda paluks nüüd küll ametlikult tootma hakata!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment