Sunday, November 13, 2016

Gambrinus vajab nõuannet


Head kamraadid, vanale Gambrinusele kuluks veidi head nõu ära!

Väärtõlle levitamise õhinast kannustunud Gambrinuse poekestel on tiba keeruline periood. Konkurentsirallis langevad hinnad, samas kasvavad kulud, kolmanda poekese avamisega kosunud laovaru ... paljude asjaolude kokkulangemine paneb veidi kukalt sügama.

Ehk on kellelgi välja käia mingi hea nõks, kuidas väärtõlle levitamisega edasi minna?

Hea ja toimiva mõtte eest käib Gambrinus hea meelega kõhutäie keelekastet välja :)

Iga idee eest ette tänades:

Vana Gambrinus

----

Pilt võetud siit

9 comments:

  1. Netipood ! Kes esimesena toimiva netipoe ära teeb (Gambrinus, Roosa, SIP, Uba ja Humal etc), see ilmselt turust ka suure tüki ära haukab.

    ReplyDelete
  2. Netipood oleks igati abiks ja asjalik, sest palju häid asju jõuab Tartusse enne kui kuskile mujale. Lisaks võiksid pugeda ka rahvustelevisiooni mõne muheda saatega, mis päriselt ka õllekultuuri loob - aktsiisid seda teatavasti ei tee.

    Mida vaadata mõtete kogumiseks - siin on üks koleda ja ebamugava kujundusega veebipood, mis päris hästi toimib: https://www.saveur-biere.com/en/ Valik on huvitav, kuigi hinnad on veidi hirmutavad.

    Mida siinmail pole, on korralik jõuluõllede valik. Iga talv on olnud selline keskmine valik meil müügil. Samas kui Hollandisse või Taanisse sõidad, siis kuku istuli, mis poodidest vastu vaatab. Taanis, muide, on palju head õlut ja sealsed hinnad pole nii segased kui Rootsis ja Norras.

    Tühi koht laiub ka hooajaõllede juures. Kui vaatame germaanihõime, siis igal aastaajal on oma bockide valik. Siinses valikus on bockide kohal suht tühi koht. See annaks aastasse kolm-neli kampaaniat juurde.

    Mida meie poodides veel pole - Poolas tehakse häid baltiportereid, mille hind on suhteliselt madal. Ma tean, logistika ja mõningane marginaal peale muudab seda kõike, kuid siiski vaadates poodide väljamüügihindu peaks ruumi jaguma. Mõned porterid sai sulle ka saadetud proovimiseks ja üks neist vist isegi meeldis sulle.

    Jõulude ajal saab katsetada ka kinkepakkidega. Kuna sa vist hetkel liigseid riske võtta ei taha, siis võiks seda ideed kaaluda. Lisaks pudelid-ja-klaasid-stiilis pappkarpidele vormistavad flaamidel mõned poed ka muhedaid korvikesi, kus õllele lisaks sobilik suupistete valik juures. Selles osas võib teha koostööd mõne korraliku juustupoega näiteks. Tallinnas on Juustukuningate poed sellised tugevad. Tartus on nad vist ka olemas.

    Võid kaaluda ka püsikorraldusega õlleklubipaketti. Kes pangas automaatse makse teevad, siis neile tuleb näiteks iga kuu mingil kindlal nädalal sinu komplekteeritud õllevalik kohale. Kes tahab, see võib mingi kuupäevani netist ka tellida.

    Kas alustuseks on piisavalt ideid nüüd? :)

    ReplyDelete
  3. Rolleriga "jooksupoiss" linna piires, kes õlle kätte toob.
    Rohkem õlledegusteerimise üritusi koos avaliku tähelepanuga (või laatadel / üritustel) - see aitaks ehk tarbijaskonda luua.

    PS. Kumb on suurem, kas kõhutäis või peatäis õlut?

    ReplyDelete
  4. Netipood- koos õllede põhjaliku kirjeldusega oleks esimene mõte, sealhulgas võiks olla ka koju toomise teenus (nt. -10 km)
    Pood suure kaubanduskeskuse lähedusse oleks teine mõte.
    Kampaaniad ja reklaam oleks kolmas mõte.

    ReplyDelete
  5. Lihtne vastus on, teil peab olema mingi väike ekstra, mida suurpoed ei paku. ;)
    Kas see ongi näiteks hulgihind (midagi sarnast 15=12) või mingid avalikud (pime)degusteerimised, kuhu listi õlletootjad omale kohti saavad "osta" (loe: normaalse hinnaga õlut teile pakkuda).

    Ants

    ReplyDelete
  6. Netipood oleks tore küll aga arvestades pidevalt muutuvat sortimenti ja uuendamisvajadust ning väikest turgu, siis arvatavasti nõuaks eraldi inimest, kes sellega igapäevaselt tegeleks.

    Ma ise olen küll korduvalt seda teinud, et piiri tagant meelepärast kraami tellinud, peamiselt tumedat ja kanget, siis alla kasti tavaliselt korraga ei võta. Meil oma tootjad selles vallas kohati päris head tegijad, müügiruumi ja nõudlust peaks jätkuma, hea plaaniga lagedale tuled, võid isegi EASist kopika saada.

    Samas võiks ju ka mõne Tartu kõrtsiga koostööd teha, ladu ei taha keegi väga sees hoida, äkki võtavad letinurka midagi seisma ala uuendad seal iga nädal sortimenti, erilist marginaali see vaevalt tekitab aga pikemas perspektiivis võid nõudlust kasvatada küll.

    Kui sul sealt kõrvalt ruumi oleks juurde võtta, siis võiks kohapealst tarbimist mikrokõrtsiga täiendada, joogikohtadel tundub Tartus üldiselt hästi minevat.

    ReplyDelete
  7. Ei oska öelda, kas mu mõtet mingiks teenuseks/lisaks saab/tasub vormistada, aga panen kirja siiski. Mõtlesin siin selle üle, kuidas ise Gambrinuses käin, mida ostan. Korra/paar/kolm korda kuus ning vahepeal vaatan, mida uut tuleb ja panen kõrvataha, et poodi minnes ehk ostaks. Samas kohale minnes teinekord enam ei ole, olen ära unustanud, mida õieti tahtsin jne. Seega sobiks mulle näiteks variant, kus oleks kohapeal mingi nimeline kastike/riiulijupp/seinaäärne, kuhu mõni pudel ära mahub. Kui on näha, et midagi uut tuleb ja tahaks ära võtta, siis annaks teada, FB kaudu näiteks ja pudel läheks kõrvale. Ja siis, kui poodi lähen, ütlen, et võtaks nüüd oma nimele kõrvalepandud laari ära. Kõik olemas, mis vaja ja võibolla tuleb veel ringi vaadates mingi impulsiivne ost lisaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks parematele kundedele oleme kõrvalepanemist ikka teinud, aga mõttel on jumet.

      Delete