Sunday, November 13, 2016

Sverd i Fjell


Sverd i Fjell (Lervig, Norra) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 95 punkti!! Õige oleks muidugi "tripel IPA"

Tootjainfo: "tripel IPA"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord must-hallis lahenduses. Vähene valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom ... ohhh ... see on RASKE ja võluv. Pihlakavein ja kadakamarmelaad. Kuivatatud mango (?) ja pehme seeder. Mõnnnnus!

Esmamekk on raske kehaga ja jõuliselt mõrkjas-magusakas, pihlakane ja puidune. Keskmaitse .... kreeeeebus! Kolmkümmend viis mangot on siia kokku pressitud, tembitud seedrimänni vaiguga ja lisatud sutike eukalüpti. Troopika ja päike, ning seda kõik on suisa ebaloomulikult palju ... teate küll, kui päike on juba loojunud, kuid sihuke kummaline poolvalgus paneb käik vaikselt särama, värvid muutuvad intensiivseks ja lõhnad hurmavaks. See hetk, millal armutakse.

Lõppmaitse muutub vaigusemaks. Troopikas kasvab ikka väga palju seedreid, kas teate! Seederpalm, millel kookosvilja suuruste seemnetega käbid! Järemekk mõjub kui metsiku trummari kõrval istumine - maitsemeeled lööb metsikus tempos võnkuma, aga peale seda oled ilmselt tükk aega (maitse-)kurt! Seederpalmi vaigust punutakse ilmselt köisi.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Seederpalm on vana Gambrinuse uus lemmipuu, selle käbidest tehtud lõkkest võiks saada humalahullu viimne tuleleek.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment