Thursday, November 10, 2016

Strong Maria


Strong Maria (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Maria Loorberg, 1881-1922
Vene Impeeriumi parim naisatleet
Koostisosad: vesi, odralinnased, humalad, kookoshelbed, kakaotuumatükid, pärm"

Kakaotuumatükid? :)

Muuseas, tootja FB lehel veel selline vahva lisajutt: "Sisult üheaegselt nii tugev kui magus. Sildil Raplamaal sündinud Maria Loorberg, kes oli üks Venemaa tugevamaid naisi aastatel 1900–1910. Tema hiilgenumbriks oli nn elav karussell. Lati kummaski otsas rippuvale toolile istusid kaksteist meest. Seda seadeldist, mis tõsteti tugeva Maria jalgadele, hakkas ta ringi keerutama. Kord-korralt tõstis ta tempot ja lõpuks tiirlesid mehed täiesti vesiloodis. Tugeva naise seda numbrit saatis kõikjal suur aplaus. "

Väike lihtne pudel, punasel sildil vägev daam. Pruun vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib superkaua, haakudes tugevalt ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavikupunane.

Aroom - see väärib nüüd süvenemist! Kohvi. Raudselt üks paremaid kohvisid mis siinpool Aafrikat saada. Vaigune kohvi, selline ehe ja krobeline. Vanilje. Piimašokolaad. Kakaoküpsised. Vaniljekreemiga kakaoküpsised. Domino noh!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-hapukas, mõnusa kohvise tooniga. Keskmaitse ... mõrõmmmm ... see raske uks käib nüüd küll vägagi lihtsalt lahti. Maitset - seda va kakaost ja koorešokolaadis (on siuke olemas?) ja kreemliköörist - on kuhjaga. Aga vaata kui lihtsalt ta joodav on! 

Lõppmaitse. Mustad ploomid. Röstitud kookos. Kõrvetatud täisteraleib. Šokolaadinööbikesed. Suitsutatud pihlakad (muuseas, võiks jube hea olla!). 

Järelmekk. Mõrušokolaadiliköör. Vana käokellakapp. Pimmm-pommmm. Kakaoküpsis. Domino kuubis. Kõlavalt krõbisev, pehmelt murenev. Muhedaim.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERTASANDI rüübe! Oleks kraad-kaks koos lisakehaga juures, lajataks "mega" lauda. Õllevõluri taat käib õiget rada ja vana Gambrinus ei jäta teda mitte kiitmata! See õlu on sissejuhatus desserdile. Šokolaadikoogile.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment