Wednesday, November 9, 2016

Leetuul

Leetuul (Hullkurr, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeer ei tunne veel rüübet, sildil kirjas: American Pale Ale tüüpi kerge hele õlu.

Nojah, eks tavaliselt pale ale ole jah hele õlu, indeed :)

Tootjainfot sisuliselt pole, seda mis sildil kirjas "sisaldab odralinnaseid" ei saa just väga ohtraks teabeks pidada. Aga noh, meeste esimene õlu, suhtume leebelt. Humalasemate õllede puhul (mida APA ju ka on) oleks siiski kena teada nii humalaid kui IBU taset.

Väike lihtne pudel, sildil retrolikult stiliseeritud tuul :) Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värv - kirkalt oranžika helgiga kuldne. Aroom on leebelt magusakas, linnaseline ja puuviljane, meenutades veidi litšimarju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, linnaseline, mõõdukalt mõrkja kadakase taustaga. Lõppmaitse mõrkjas-hapukas segu liigub pihlakastele radadele, mõjub üsna kargelt ja vürtsikalt. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, linnaseline, marjane ja kauakestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-maguskas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. APA jaoks päris puhas esitlus, ei mingeid vimkasid, kuid meeldivalt karge ja kosutav. Siia kõrvale võtaks tükikese vängemat kitsejuustu murakamoosiga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment