Wednesday, November 23, 2016

Schlüssel Alt


Schlüssel Alt (Schlüssel, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Altbier - Top 50" ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Quality is our bourgeoisie: Malt from regional cultivation of briquettes and the finest Hallertauer aromahopfen. Handmade according to the German purity.
Ingredients: water, barley malt, hops, fermenting carbonic acid."

Kopsakana mõjuv kääniskorgiga pudel, lihtne heledates-kuldsetes toonides sildikjundus. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kuldse helgiga punane. 

Aroom on mõrkjas-magusakas, kuidagi ... kodune. Pähklid, hein, puit, märg muld, leib, rosinad. Mmmmm, mida kauem nuusid, seda laiemaks ja rikkalikumaks läheb see lõhnapilv! Märg roostene raud, turvas ja karamell. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse segab kuivatatud leiva, rabavee ja kolm kilo röstpähkleid mõnusaimaks seguks ... jestas, nagu sööks mittemagusat Nutellat. Lõppmaitse toob juurde veidi hapukamat nooti, ikka ja jälle rauda, pähkleid ja kibuvitsa. Järelmekk paitab pehmelt ja samas koredalt, leivakreemi ja pähkliküpsise kummalise seguna, mida kaunistab tilgake pihlakaveini.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga mitmekihiline, mänguline, kodune ja jõuline, uskumatult pähkline ja igatahes meeldejääv tegelane! Siia juurde sooviks väikest kaneelist krõbedat pähkliküpsist.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment