Tuesday, November 29, 2016

Hannibal


Hannibal (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Šokolaadi- ja kohvinootidega raske kehaga magus-mõru tume õlu."

Väikest kasvu pudel, pruulikojale omane kribusilt seekord must-punastest toonides. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - vähese punase helgiga must.

Aroom. Nomingemetsa! Miks see suitsuvorst mu maitsesilme ees on? Suitsune, lihalik, meelitav ja kuidagi soolakas, noh! Hea, aus, tummiselt lihane, ehe pikalt vindunud täissuitsuvorst :)

Esmamekk on raske kehaga ja matsakalt kreemiselt hapukas. Keskmaitse ... vau ... see on suisa naftalik raskus, mida täidavad tihkelt lagrits, tume mõru šokolaad ja kreemjad trühvlikommid. Väikese restorani tagaruumis istuvad paar püsikundet ja peremees, käised üles kääritud ning taovad innustunult kaarte. Kuid kae imet, seda jooki rüübates kaob see ind kuhugi, mehed vaatavad mõtlikult klaasi, siis teistele otsa ja noogutavad tunnustavalt.

Lõppmaitse ajal naaldub peremees tooli seljatoele, paneb ette sigari ja teeb ettepaneku kõrtsi välisuks kinni keerata. No enam ei viitsi küll köögi vahet joosta, nüüd tahaks maailmaasjada sirgeks rääkida. Paul tuli kah alles reisu pealt, tal reismuljed pajatada ja puha. Tilgake kohvilikööri ehk kellelegi? Järelmaitses tuleb lõpuks esile täidlane magusus, mis seni on mõrkja tihkuse all varjus olnud. Aga olgem ausad, see maitsepadi on nõnnnnna matsakas, et siin võtab ikka aega ja kannatust, et kõigis nüanssides sotti saada. Veel parem oleks ka teine pudel juurde võtta, et kui esimesest sotti ei saa.

RASKE kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja naftaliku paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! Vana Gambrinus vangutab veidi hämmeldunult pead, et kuidas ikkagi see vinnutatud liha või täissuitsuvorsti lõhn pudelisse sai? Aga kassssatead kui lahe ja mõnus ja asjakohane see on! Nii, kus mul see vürtsikas lambavorst seal külmikus oligi?
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment