Tuesday, November 22, 2016

One Claw


One Claw (Westbrook, USA) prk 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "Rye Pale Ale
One Claw is a rye pale ale made with a heavy handful of malted rye and scoops of our favorite hop varieties. One Claw is dedicated to those who bring a Westbrook home, to a friend’s, or anywhere a delicious beer is needed. Cheers to you, fellow One Claw!"

Väike purk, pruulikoja tunnuskujundus seekord sinisel taustal, aukohal ühesõraline krabi. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsib kaua ja haakub tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom kirkalt greibiselt mõrkjas ja ... mingi omapärase popkorni-taolise magusaka kõrvalnoodiga, mida nüüd rukkiga ei oska küll siduda. 

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas ... hmm jällegi popkorni või kaerakliide taoline, mitte rukkist tavapäraselt oodatava hapukusega. Lõppmaitses hakkab vaaaaikselt esile tulema sedasorti hapukust, millest just juttu oli, kuid ka see on raamitud pigem täisterasepiku pehmusega. Järelmekk on magusakas-mõrkjas ja ausalt öeldes veidi vesisepoolne.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Lõhn lubas isegi midagi põnevat ... aga maitse jäi suhteliselt mehhiks. Mille eest RB hinne nii kõrgeks kujunes? Kui see oleks kodupruuli esmane APA-katsetus, siis kiidaks küll. Aga praegu ... mehh
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment