Monday, November 14, 2016

Keri Saarele


Keri Saarele (Lehe / Ruosniemen, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meie saared on lihtsad, kiviste randade ja jändrike rannakadakatega kesk soolast hülgehalli merd. Just sellistena on need saared meile armsad.
See soolane ja hapukas gose on kokku pandud soome kadakate lihtsakoelise vürtsiga. Tulemuseks on midagi üsna erilist - nagu meie armastus oma saarte vastu."

Väike lihtne pudel, lillakas-hallil sildil Keri saare majakas. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomi leiab gosele kohast hapukust ja soolasust, selle taga ka meeldivat magusat pehmust ... aga kadakaid mitte.

Esmamekk on mõnusalt jõuliselt soolane! Ohhh lõpuks jõudis Gambrinus ära oodata julguse rohkem soola lisada! Keskmaitses sool taandub hapuka marjase mahlasuse ees, mis meenutab veidi kodust õunamahla. Lõppmaitses seob linnaseline, küpselt magusakas pehmus hapuka ja soolase kenasti kokku. Järelmaitses tuleb esile ka väike sädelev vürtsikus, aga vaata kuhu kadakas jäi, seda ei jõudnudki ära oodata.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, soolakas-hapukas-magusakas-hapukas-soolakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Gose nii nagu ta olema peab ... ainult et kuhu saare peale see kadakas maha ununes? Kadakaleiba võiks siia juurde pakkuda koos kadakaseemnetega tehtud võiga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment