Tuesday, November 22, 2016

Mesilind


Mesilind (Tedre, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Liigimääratlus: braggot

Tootjainfo: "röstitud CaraPils, Pale Malt, Crystal linnased, hele linnase ekstrakt, mesi, willamette, East Kent Goldings humalad, WhiteLab Swet Mead (720) ja Kitzinger Reinhefe Champagner pärmid"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, selle hobipruuli kohta üllatavalt tagasihoidlik tuhmpruun sildikujundus. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom ... ooo see on meeldiv! Magusakas-vürtsikas, meenutades muskaadi, rosinate ja mee ning väikese rosmariinioksakesega tembitud tikriveini, millessse on lisatud tilgake rummi.

Esmamekk on keskmise kehaga (mis on küll üllatav selle kanguse juures) ja intensiivselt magusakas-vürtsikas. Keeleots õhetab mõnusalt vürtsikas embuses, avades end alkoholi väikese naksatusega peale kui hommikune mesilane, kes taru lennuavas ukerdades tuules märke otsib, et kuhupoole täna lennata.

Keskmaitse muudub ürdisemaks, meenutades meeveini ja tikrikompotti, millesse seguneb veidi kanarbikku ja pärnaõisi. Mesilase tee pole kerge, kuid nektaritilgake tasub selle vaeva. 

Lõppmaitse muutub kuivemaks, parkides pisut keelekülgi pihlakate ja leedripuuga. Vürtsikas-mõrkjas põhitoon saab juurde sumiseva hapukuse, muutes suutaju kergemaks kui see jook tegelikult on.

Järelmekk kujuneb eelnevast kergusest erinevalt toekamaks, keelepära naksub kuivas ja samas kehakas mõrkjas-magususes. Valged sõstrad ja tammepuu, kollased murelid ja kardemon. Zummmm ... me mesimumm on vist veidi vintis, sest kõik seda korraga tarusse tarida käib ilmselt üle jõu, aga zummimist ja rassimist on kõvasti.

Keskmisest kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Mänguline ja lustakas, kulinal jooma kutsuv ja ilmselgelt vindline joogipoolis. Hea pruulmeister, sa võiks mõelda selle asja laiema turundamise peale!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment