Thursday, November 24, 2016

Der Dunkle Reh-Bock


Der Dunkle Reh-Bock (Reh, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkler Bock" ja hinnang 61 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "The winter strong beer is brewed from November, just right at the Advent season. A top-fermented, full-bodied malty beer, dark amber color with a pleasantly tart hopsnote comes into the glass."

Keskmist kasvu pudel, kaunil talvisel sildil hirv. Ja õlu :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kuldoranž merevaik. Aroom on üllatavalt leebe, vaid pikema sissehingamise lõpus tunned karameljat linnast.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, mõnusa vürtsika sädelusega, tammine ja heinane. Lõppmaitse jääb mõrkjaks, kuid sellele lisandub veidi ploomine karamell ... kuid samas see karamell on veidi karvane, sutikene kõrbenud. Lõppmaitses muutub röstinoot tugevamaks, see mõjub kui kõrbemise äärele lastud suhkrumass, millese riivitakse segamise käigus pähkleid.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga heal tasemel rüübe. Veidi rohmakas, aga samas mõnusalt kodune. Häirib aga see, et alkohol muutub päris järel-järelmaitses keelekülgedel tuntavaks. Siia kõrvale oleks kindlasti vaja mõnd rammusamat-vürtsikamat ampsu, nt sakslaste hulgas nii popiks kujunenud currywurste.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment