Wednesday, January 19, 2022

Bière d'Abbaye

Bière d'Abbaye (La Beer Fabrique, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja hinnang 3,39 punkti


Tootjainfo (läbi guugeltõlgi): "L'Abbaye is a monastic-inspired beer, characterized by its amber color, its roundness and a higher alcohol content than so-called "thirsty" beers."


Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Kollakas sõrmepaksune vaht kaob kiirelt ja jäljetult.Õlle värvus - suuretükilise hõljumida punakas-kuldne. Aroom on delikaatne, aga selgelt belgaslik, karamelline ja kergelt atsetoonine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse - magus-mõrkjas ja veidi vürtsikalt keelekülgi torkiv. Lõppmaitse - karamelline, pärmine ja ülemäära kaua lahtunud kuivatatud ingveri taoline. Järelmekk - magus, karamelline, heledakommisuhkru maitsega ja üsna vesine.

Keskmisest veits kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magusa buketiga Hea taseme rüübe. Sihuke algaja kodupruuli katsetuse taoline üritus tabada belgia tripli stiili.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment