Sunday, January 16, 2022

Rio

Rio (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Our New England style ipa is very smooth, tropical & juicy. Dangerously easy drinking and brewed with Galaxy, Mosaic & Simco hops
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil lõuna-ameerikalikud elemendid. Sõrmepaksune kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom - magus, troopiline, mango, papaia ja virsikute segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub vürtsikamaks, mõrkjas pool tugevneb vaiguse humalahammustuseni. Lõppmaitses tuleb sisse meeldiv ja tasakaalustav hapukas noot, mis on täis kuivatatud virsikute intensiivsust. Järelmekk - raskepäraselt hapukas-magus, meeldiva mõrkja raamistikuga, selle foonil tuhm, aga kohane vürtsikas raamistik.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kena ja väga maitseküllane sooritus, pisut ehk mõrum kui NEIPA'st ootaks, kuid ikkagi jook mida heameelega võtaks veel ühe klaasitäie ... või ka kaks :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment