Thursday, January 20, 2022

Dirty Hairy

Dirty Hairy (Bila Shaka, Kenya) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Red Ale - Other" ja hinnang 3,44

Tootjainfo: "Deep amber colour thanks to the addition of special red malt. Gentle biscuit and caramel notes. Fruity and floral character comes from special composition of hops. Medium bitter. Bronze Medal at the European Beer Challange 2019
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil kunstipärane vesipühvel. Sõrmepaksune kollane vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese hõljumiga kuldpunane. Aroom on mõrkjas, kanarbikune ja rauarohke.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub karamelliselt magusaks ja kuivatatud maasikat meenutavalt hapukas-raudne. Lõppmaitse - mõrkjas-magus ja pihlakane. Järelmekk - mõrkjas-magus-hapukas ja kõige lõpuks ka mõnusalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusa-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. On ta nüüd "amber", "red" või "copper", vahet pole, enam-vähem üks stiil kõik ja sellena on ka antud õlu päris kenasti tehtud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment