Sunday, January 23, 2022

Saku Kirss

Saku Kirss (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja hinnang 2,8 punkti

Tootjainfo: "Sweet Kriek styled beer"

Üliuhke reljeefkirjadega proofilpudel ja edev sildindus. Juba seda vaadates tekib süüüügav kahtlus asja sisu osas - kui vormile niiiiiii väga rõhku pannakse, siis on midagi tavaliselt viltu.

Roosakas vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt kiiskavpunane. Aroom - kirsikompott maitsevõimendiga ... naturaalsel moel niiiii võimast lõhna pole kohanud. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - veidi hapukam, kirsikivi mõrkjusega. Lõppmaitse - hapukas-magusakas, nüüd juba üsna naturaalse kirsikompotivedeliku laadne. Järelmekis lääb aga sisse üsna vänge ja suud parkiv plastikutoon, mis senise suhteliselt OK maitseelamuse ära nullib.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga niru rüübe. Algab elamus kunstlikult võimsa kirsilõhnaga, lõpeb vänge plastikuga, vahepeal maitses olnud täitsa OK kirsikompotivedelik ei päästa seda hinnangut.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment