Wednesday, January 19, 2022

Huulius Cyser

Huulius Cyser (Nöösker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Cyser" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Cyser, mis on tehtud MöMesi metsiku ökomee ja Katrini koduse õunamahlaga. Mahl tuli kuldrenetist ja tõenäoliselt sügisjoonikust (pole ka oluline, nagunii oli hea mahl). Lisandusi selles versioonis pole, autentne värk."

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tehniline ja informatiivne sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kikralt valkjaskollane. Aroom - lihtsalt väggga hea ja ehtne mõrkjas-vürtsikas-magsuakas mõdulõhn ... noh võibok vähese õunamahlase kõrvaltooniga, kuid see võib ka pettekujutelm olla.

Esmamekk - keskmisest raskema kehaga, tugevalt magus-hapu, veidi keeleotsa torkiv, õrnalt meevahane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja vürtsikamaks, kuivaks ja nüüd juba üsna selgelt käärinud õunamahla kõrvaltooniga. Lõppmaitse - magus-vürtsikas, kukalt ja põski kuumutav, kuiv ja mesilasvaha meenutusega. Järelmekk - kuiv, hapu, õunamahlane, vürtsikas, valge pipra taolise õhetusega.

Keskmistest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Õunamahla lisamine siia jooki ei andnud küll kuigi palju midagi juurde, kuid ei võtnud ka ära. Klassikaline ja ilus cyser.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment