Wednesday, January 19, 2022

Õllenaut Tume (2020-)

Märkasin riiulil Õllenaudi Tumedat purgis. Kuna kolm aastat tagasi tuli see välja pudeliversioonina, tekkis huvi vaadata, kas pruulikoda on siin midagi muutnud

Tume (Õllenaut, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Dark" ja hinnang 2,99

Tootjainfo: "Klassikaline tume eesti õlu
IBU 20"

Keskmist värvi purk, tumepruun stiilne sildikujundus. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom - tugevalt röstine, magusakas-mõrkjas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna hapu. Keskmaitse muutub magusamaks, kaljalikumaks ja leivasemaks. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, isegi liiga magus ehk, aga siiski meeldivalt intensiivselt röstleivane. Järelmekk muutub tihedamaks, kreemisemaks tekstuuril ja taaskord üsna tugevalt röstiselt hapuks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-mõrkjas-magus-hapu buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Kolme aasta taguse kogemusega on vähe ühist, tookord oli see veidi kõrbenud ja vesisepoolne briti porter, praegu kaldub pigem sametisema ja magusama balti porteri poolde. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment