Wednesday, January 12, 2022

Rye Here Rye Now (BA American Rye & Ardbeg)

Rye here, rye now (American rye whiskey & Ardbeg whisky BA) pdl 0,33 l. Alc 10,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Porter - Baltic“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: „Porter - Imperial / Double Baltic“ ja hinnang 4,04

Tootjainfo: „Rye Now please! Slightly peaty with flavors of dark chocolate, orange and coffee. Long, bitter, boozy aftertaste.
Tasty collab between craft brewery Põhjala and Jopen. We bring you blended barrel aged goodness, brewed with Estonian ale yeast.
IBU 35“

Väike reljeefkirjadega pudel, arusaamatu sildikujundus. Pruun sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus – unusta-mind-must. Aroomis domineerib rukis, leib melassiga, veidikese metalseid-vaskseid rukkiviski noote.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-metalne, kuivapoolse ja veidi keeleotsa torkiva algusega. Keskmaitse muutub veidi täidlasemaks, leivasemaks, aga tugevneb ka vaskne kuiv tunnetus, milles torgib pisut alkoholi. Lõppmaitses välgatab tumeda pehmusena korraks melass, kuid see varjub vaskse uhmri taha, milles on tambitud lagritsat ja aniisi. Järelmekk – viski sisse kastetud leiv, millele on seejärel puistatud fariinsuhkrut ja kuivatatud-jahvatatud pähkleid.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-metalne-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-alkoholise-magus-mõrkja buketiga VÄGA Hea taseme rüübe. See vaatide kombinantsioon kuulub nüüd rubriiki „huvitav“, kuid tulemust ei oska kuidagi eriliselt põnevaks või nauditavaks nimetada.

---

Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment