Monday, January 17, 2022

Vaskne 2020- (taaskülastus)

Märkasin riiulil Õllenaudi Vaskset purgis. Kuna kolm aastat tagasi tuli see välja pudeliversioonina, tekkis huvi vaadata, kas pruulikoda on siin midagi muutnud, et miks see kraam ikka veel turul on? Olin ju tokord suhteliselt kriitiline selle toote püsimisvõime osas

Vaskne (Õllenaut, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Amber" ja hinnang 3,06

Tootjainfo: "Klassikaline punane eesti õlu."

Keskmist värvi purk, vasekarva stiilne sildikujundus. Kollane vaht täidab pool klaasist, püsib kaua ja haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt vasepunane. Aroom on magus, karamelline ja vähese metalse noodiga. 

Esmamekk on keskmise kehaga, rauarohke ja hapukas. Keskmaitse - veidi röstine, mõrkjas, leivane ja rauane. Lõppmaitse - rabavesi, karamell, pihlakas, mõrkjas-magusakas ja kuiv. Järelmekk - hapukas-magus, karamelline, õrnalt šokolaadine, pihlakane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gamrbinus saab nüüd aru küll, miks see toode turul püsib - see on nüüd TUNDUVALT parem kui algne versioon.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment