Tuesday, January 18, 2022

Õllenaut Hele (2020-)

Märkasin riiulil Õllenaudi Heledat purgis. Kuna kolm aastat tagasi tuli see välja pudeliversioonina, tekkis huvi vaadata, kas pruulikoda on siin midagi muutnud

Hele (Õllenaut, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja hinnang 2,93

Tootjainfo: "Klassikaline hele eesti õlu
IBU 20"

Keskmist värvi purk, tuhmkuldne stiilne sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on tõepoolest klassikaline hea heleda laagerõlle oma - linnaseline ja magus-hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja linnaseline, magus-mõrkjas. Keskmaitse - leivane, linnaseline, magus ja õrnalt hapukas. Lõppmaitses tugevneb mõrkjas toon, asetudes kuhugi muru ja vaigu vahele. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, kuivapoolne ja veidi vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Jaaa, tundub et Õllenaut on kätte saanud kuramuse heal tasemel lihtsate joogiõllede tegemist, mis on ju ummmmbe kiiduväärne! Aga ühtlasi - selle joogil pole mitte midagi ühist kolme aasta taguse pudeliversiooniga ... noh ainult see asjaolu, et ka see klaasitäis on vedelik :)

No comments:

Post a Comment