Monday, January 24, 2022

Särts

Särts (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja hinnang 3,86.

Toojainfo: "Sour wheat ale seasoned with cranberries, apples and vanilla.
Beautiful deep ruby colour with a playful pink foam. Aroma brings in fresh and ripe cranberries with a delicate note of vanilla. Sour cranberries bring freshness to the palate together with juicy apples. The flavours are tied together with a touch of vanilla. This beer is buzzing with rich flavours and refreshing sourness"

Väike purk, sildil elektrifitseeritud jõhvikad :) Punane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - silmadele haiget tegevalt särtsuvalt-punane :) Aroomis domineerib pehme vanilje, selle taga on mingi hapukas-marjane foon, aga jõhvikaks seda lõhnast pidada ei oska. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tümakalt hapu, pehmendava vaniljese magusa fooniga. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, nüüd küll juba päris selgelt jõhvikane ja jõhvikaseemnene. Lõppmaitses tuleb aga esile kummaline, nagu kaua seisnud kohupiima mõrkjas-rääsunud nüanss. Järelmekis domineerib jõlle kõige üle vanilje, nüüd juba oma mõrkjamaks üledoseerimise kuues.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-magusaka buketiga feider friigikas. Kuidagi nihkes ja väändes on see asi. Haput on nii, et suulae teeb veidi katki, aga see ei mõju kuigi värskendavalt. Võtad lonks lonsku järel ja ümised: "nommmaiiteaaaa, no ma tõesti ei teaaaa!"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment