Saturday, January 8, 2022

Rye Here Rye Now (BA American Rye & Jamaican Rum)

Rye Here Rye Now (BA American Rye & Jamaican Rum) (Jopen, Holland) pdl 0,33 l. alc 12,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnag 4,09 punkti.

Tootjainfo: "Syrupy texture with a spicy touch, candied orange peel and a long sweet aftertaste. Try this Rye Now.
Tasty collab between craft brewery Põhjala and Jopen. We bring you blended barrel aged goodness, brewed with Estonian ale yeast.
IBU 35"

Baasversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike reljeefkirjadega pudel, sildikujundus üsna arusaamatu. Sentimeetrine kollakaspruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - ümbernurgamust. 

Aroom. Nonäedsa. See on ikka niiiiiiiiiiiiiiii universaalne mudel, kuidas panna õllenohikud heldima. Keera kokku üks tume raske magus kolakas ja anna ta hea vaadi meeleavalda. Apelsinimarmelaad, ploomilagrits, rummikook ja rukkileivavaht. 

Esmamekk üllatab - kui algversioon oli leivasiirup, siis nüüdne kangem versioon mõjub selle kõrval kergekesena, ehkki tajutavalt alkotorkega! Keskmaitse muutub suutunnetus täidlasemaks ja ... ohsanummi kui mõnusalt iiriskommiseks! Issver-sussver, lapsena ei meeldinud kohvi-iirised sugugi, kuid nüüd see kohvi, iirise ja rummikoogi ristand paneb läbi tugitooli vajuma heldimusest.

Lõppmaitse - ja veel üks korrus tihket, lausa leivale määritavat ploomimarmelaadi lisandub, keeletunnetus läheneb õlisele ja maitsemeeled naeratavad mõnuledes, lastes suus sulada rukkileivabatoonikest pohlamoosi, kakaokreemi ja kohvikaramelli küllusliku rammususega. 

Järelmekk - hapukalt "mahlane", kui nii võib öelda kohvibituumeni kohta. Magusalt sume, kui nii sobib määratleda pihlakatõrva. Mõrkjalt röstine, sest nii VÕIB öelda rukkileivasupi kohta väikese musta rummi lisnadiga.

MEGA. Mänglevalt muutuva suutunnetusega, viiekorrulise maitsekihistusega, täidlane, rammus ja luksuslik rukkivaadihoidis sõna mitmeses ja otseses mõttes
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment