Monday, January 31, 2022

Rituel 9°

Rituel 9° (InBev, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,64 punkti

Tootjainfo: "Leffe 9° has been brewed following the tradition at the Leffe Abbey. It is a top-fermenting beer with a deep golden colour and an alcohol content of 9% abv. Its fullmouthed taste and rich aroma results in a characterfull beer. It is the ideal beer for a feeling of sheer voluptuousness."

Väike lihtne pudel, stiilne sildikujundus. Kollane vaht täidab pool klaasi ja on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruunakas. Aroom - tume kommisuhkur, kusjuures veidi tolmunud kommisuhkur.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas ning veidi alkoholiselt torkiv. Keskmaitse - belgia pärmi tüüpilised puuviljased estrid, meenutades ülekuivatatud virsikut, aga alkohol torgib tiba liiga tugevalt. Lõppmaitse - tolmunud kommisuhkur, tolmunud rosinad ja alkohol. Järelmekk - kommisuhkur ja alkohol, üsna lage ja liiga magus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-magus OK taseme rüübe. Selline klišeelik belglane, mis koosneb liiga rohkest kommisuhkrust ja alkoholist, kusjuures see 9 kraadi on ilmselgelt liiga teravalt tunda - belgia õllede väärikamas otsas on see kraad pehmelt ja nunnult peidus, siin aga veidi rohmakal kujul eksponeeritud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment