Monday, January 10, 2022

Rye Here Rye Now (BA French Cognac & Ardbeg)

Rye Here Rye Now (BA French Cognac & Ardbeg) (Jopen, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnag 3,97 punkti.

Tootjainfo: "Warming aromas of spice and caramel. Full and sweet with a bold, boozy aftertaste and a touch of peat. Cheers, Rye Here!
Tasty collab between craft brewery Põhjala and Jopen. We bring you blended barrel aged goodness, brewed with Estonian ale yeast.
IBU 35"

Baasversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike reljeefkirjadega pudel, sildikujundus üsna arusaamatu. Napp tumepruun vaht kaob kirmeks. Õlle värvus - number-seitse-must. 

Aroom - hmmmmm - meditsiiniline? Ravimkapiline? Vanatädi kummutine? Vanatädi peidab selles kindlasti päris mitut lahtist kärakapudelit alates Riia palsamist kuni konjakini, aga ka muid tervislikke ravumeid.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-täidlane-magusakas. Keskmaitse jätkab veidi õlisel, kuid siiski mitte matsakal tasemel, veidi metalsete nootidega hääles, röstised pähklid pihus. Lõppmaitse - hapukas, metalne, kohvine, brändine, tammine, kaneeline. Järelmekk - alkohol on huvitavalt mitte-torkivalt, aga selgelt tunda, röst ja lagrits ja kõrbenud leib ning purukuivaks lastud jõhvikad-pihlakad leotatuna kõrbenud rummis?

Raske kehaga, alakarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Huvitav, mitmekorruseline ... aga ka mitte vaimustav. Leivane-rukkine täidlus on vaatide poolt ära söödud, asemel on tuntav, ehkki mitte häiriv alkoholisus
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment