Tuesday, December 21, 2021

Blackjack

Blackjack (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 16,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pol evälja kujunenud

Tootjainfo: "Rum BA imperial stout
Darker than night, stronger than knight when the full moon rises the Blackjack comes to fight.
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil kroonitud kujud. Vahakael vaadihoidisele kohane, ehkki see võiks alati olla efektsem-nõrguvam, praegune napp plönn mõjub koonerdamisena. Vähene kollane vahukiht kaob hetketega. Õlle värvus - kirkalt punakas-must. Aroom meenutab küll pigem burbooni kui rummi, kuid annab kindlasti edasi vaadishoidisele ootuspärased vaniljesed tammenoodid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga (mis on üllatav 16% juures) ja alkoholiselt karmilt keeltkuumutav (mis pole üldsegi üllatav, onju :) ). Keskmaitse - röstine, magus, kaneeline, kõrvetatud rosinate meenutusega. Lõppmaitses hakkab siiski sisse tulema päris rummi enda keelekuivatust, selle fooniks on kõrvetatud tammepuu. Järelmekk - magus-mõru, karamelline ja alkoholine.

Vääääga veider jook. Seda pigem siiski positiivses võtmes ... vist või vää? 16-voldise impstoudi puhul eeldaks tugevat röst, naftast keha ja siirupjat nätsket magusust ... kuid sellest ootusest on määratud enam-vähem täituma vaid rösti aspekt. Ootamatult kerge keha, tasaakaalust väljas suutunnetus ja ülemäärane alkoholisus paneb küsima - kas selles vaadis loksus tubli kümnendik odavapoolselt rummi? Ei-ei, see tulemus ei ole ju halb, aga ta on niiiiiiiiiiiii kentsakalt vastuolus ootustega, et kiita seda jooki ju ka ei oska.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment