Friday, December 17, 2021

Pakane

Pakane (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Kölsch / Kölsch-Style" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja hinnang 3,8.

Toojainfo: "Cold IPA - dry and crispy lager-ale hybrid style beer hopped with Talus, Mosaic and Calista LUPOMAX®"

Väike purk, sildil talipunkar :) Valge vaht täidab nõks üle poole klaasist ning püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - märjad riided, greibikoor, sidrunhein.

Esmamekk on kesmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - hapu, mõrkjas, vürtsikas, humalahammustusega. Lõppmaitse mõjub krobeliselt ja agressiivselt, humalamõrudus riivab kirbet serva, greibiseemnete vänge eeterlikkus ja vürtsikas valge pira taoline õhetus muudab tunnetut veelgi rohmakamaks. Järelmekk - agressiivsus leeveneb mõneti, magus-mõru-hapukas greibine-kumkvaadine tsitruselisus on klaar ja karge.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletig, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-kirbe-vürtsikas-mõru buketiga Übertaseme rüübe. Omamoodi võlu oma karmis rohmakuses ja seeläbi eristuv ning meeldejääv - ehkki masside lemmikut sellest ei kujune
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment