Wednesday, December 8, 2021

Wet Hops Hazy

Wet Hops Hazy (Novo Brazil, USA) prk 0,473 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,78 punkti.

Tootjainfo: "Strong, warmful Double Hazy IPA brewed with the freshest wet hops ever. Lots of Amarillo and Citra flowers to make a strong and pleasant aroma profile.⁠
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil rohelise 50 varjundit.  Valge vaht täidab pool klaasi, püsib üsna kenasti ja haakub ka mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt helekollane. Aroomis õrnalt Citrale omased käimlased noodid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - mõru-magus, greibise ja mandariinise hapuka varjundiga. Lõppmaitses üllatab tugev valge pipra taoline vürtsikus, selle fooniks aga magus-mõru pomelo kargus. Järelmekk keldub magusamasse, apelsini-laadsesse tsitruselisusse.

Keskmisest kriips raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõru-magusa-hapukas-vürtsika-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Kuivapoolne ja samas mahlane topelt-IPA on asi, mis ei jäta kunagi külmaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment