Wednesday, December 8, 2021

Vaar – White Port BA

Vaar – White Port BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 17,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja hinnang 4,24 punkti.

Toojainfo: "White port barrel aged barleywine."

Väike lihtne pudel, hõbesilt ja vahakael loovad kõrged ootused. Sentimeetrine kollakaspruunakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroom. See on üks neid kordasi, kui tahaks siia panna punkti ja järgmised pool tundi mitte kirjutada, vaid ainult nuusutada. Võikaramell. Keedetud kondenspiim. Iiriskommid kohviga. Portvein. Vana mööbel. Vana nahkmööbel. Vanad maalid ja raamatud. Vana maja. Väärikas, kuid liialdusteta. 

Esmamekk. Hämmastavalt kerge oma kraadi kohta. Hammustavalt karmilt keeleotsal kilgendav. Magus-veinine-tammine-vürtsikas.

Keskmaitse. Rosinate ja kuivatatud pihlakate nastoika rummil. Karmivõitu, kuid niiiiii meeldiv. 

Lõppmaitse. Kuiv, keelekülgi nusserdav, kohvikaramell ja benediktiin. Kange Strohi peale ehitatud nastoika raudrohust ja rosmariinist.

Järelmekk. Ninaneelu tungiv. Keeltkuivatav. Läbikere soojendav. Külmal talvel rõskesse majja astudes kohustuslik klõmm, enne kui ahju kütte paned. Teine klõmps enne pliidi alla tule tegemist. Kolmas klähv ja kamin küdema. Nüüd on aega.

Trigonomeetriline. Agressiivne. Meeldiv. Aeganõudev. Kui teil on õnne, pange kolm pudelit seisma ja avage igal aastal enne jõule üks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment