Saturday, December 11, 2021

Веневитинская Дева

Веневитинская Дева (Brewlock, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja 3,8 punkti.

Tootjainfo: "Черный, как ночь, IPA без жженых нот темного солода во вкусе и аромате.
Мистическая история любви, предательства и мести, случившаяся в XIX веке в паре верст от Воронежа — на этикетке.
IBU 70"

Keskmist kasvu pudel, meedlejäävalt omanäoline sildikujundus. Sõrmepaksune pruun vaht on üsna püsiv ja ka vahujäljena klaasiseintele takerduv. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas ja meenutab kõige rohkem tõrva, puutõrva. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse - magusakas-hapukas ja röstine ... pigem kõrbenud leiva sarnane. Lõppmaitse - vaigune, tõrvane, hapu, tõrvane. Järelmekk - vürtsikas-magus, mõõduka humalahammustusega, vaigu ja tõrva segune

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Must IPA ... nojah, must on ta ju tõesti. Vaigune-humalane on ju ka. Aga vaata kokku ei veena kuigivõrd. Kummaline. Humalane stout oleks ehk õigem?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment