Friday, December 17, 2021

Coconut Milk Stout

Coconut Milk Stout (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ütleb "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang 70 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,44 punkti

Tootjainfo: "Silky and creamy stout brewed using lactose, shredded coconut and vanilla sticks.
IBU 19"

Väike lihtne pudel, sildil nr 20. Kork avaneb liiga kõva sutsakaga, vahtu tekib liiga palju, aga õnneks siiski otse probleeme ei paista olevat. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on pehmelt magus, vanilje ja laktoos hoiavad röstil sabast kinni ja ei lase liiga esile tõusta.

Esmamekk on  keskmise kehaga ja röstiselt hapukas-magus. Keskmaitse - hapukas, röstine, leivane ja kaljane. Lõppmaitse - laktoosi pehmus ja magusus ajab segadusse, kas sellesse samasse maitsenišši jääv kookos on ka siin mängus või mitte? Järelmekk oh hapu-mõrkjas ja pehmelt magus.

Keskmisest veidi raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Piimastoudina läheb arvesse päris kenasti, aga vaata selle kookosega peab ikka hirmsasti vaeva nägema, et seda ära tunda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment