Saturday, December 18, 2021

Viimane jõuluöö

Viimane jõuluöö (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol.

Tootjainfo: "Braggot
Mesi/amber/maltoosa/rosinad/vanillisuhkur/tammelaastud/Aurora/Centennial/Citra/pärm"

Väike pudel, sildil tammeparkett. Kollane vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib üsna kaua. Joogi värvus - hämuselt pruunakas-punane.

Aroom - algus on juba kaaaaugelt meeldivalt hapukas-magus, mesine ja mõdune. Lähemal pole see lõhnapilt enam nii klaar ... jeerum, kas see on nüüd selle parketipildi tõttu, aga see lõhnab nagu värskelt vahatatud parkettpõrand :) 

Esmamekk on jämemagus ja mõrkjas, veidi keeleotsal kikerdav ja soe. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja taas sellel kentsakalt moel tammiseks-vahaseks ... et no kui otsustaks põrandavaha maitsta, siis ilmselt oleks see midagi üsna sarnast? :) 

Lõppmaitse on mõru-kirbe-vänge ... ja seda üritab lämmatada / varjutada pihlakatega segatud mesi. Eeeee, aga miks tulevad meelde meega serveeritud marineeritud kurgid? Järelmekis domineerib selgelt tamm oma vaniljese mõrkjusega ja liiga pikast kontaktist tuleneva metalse kuivusega.

Friigikas! Noorekas-friigikas. See kraam sooviks vähemalt aasta seista, pigem kaks ennem kui seda ilmarahvale pakkuda. Kummaline fantaasia braggoti teemal, kusjuures vähemalt vana Gambrinuse jaoks on see esimest korda kohtuda maltoosa baasile tehtud braggotiga
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment