Sunday, December 12, 2021

Oktober Rye

Oktober Rye (Mallakoski, Soome) pdl 0,33 l. Alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain - Rye / Roggenbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Märzen" ja 3,15 punkti

Tootjainfo: "Our Oktoberfest Märzen has been brewed with rye malts. The result is a medium dark and full bodied märzen with nice warmth and spiciness from the rye"

Väike õlakas pudel, silt ruuduliselt leivane. Kollane vaht täidab ligi pool klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on hapu ... selliselt moel hapu, et tead küll et see on rukkist, kuid ajab ikkagi aju ärevusse "ega see hapuks pole läinud!"

Esmamekk on keskmisest kehakam ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - magus-mõrkjas, jämedalt liimjas ja koredalt mõrkjas. Lõppmaitse - kergelt kibekas, töntsakas ja mõru-magus. Järelmekk - magus-hapukas, toekas ja tummine.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõru-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Jah, märzeniga mõningane puutumus on. Jah, rukkiõlu on see kohe VÄGA. Eripärasuse tõttu suhteliselt lihtsalt turundatav, kuid vaevalt et temast kellegi lemmik saab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment