Monday, December 6, 2021

Jätku Leiba

Jätku Leiba (Põhjala / Lervid, Eesti / Norra) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapped ütleb "Rye Beer", hinnang 4,23 punkti

Tootjainfo: "A rich imperial porter brewed with toasted rye flakes, aged in Bourbon and Amercan Rye Whiskey Barrels
IBU 15"

Väike lihtne pudel, mille vahakael tõstab ootusi, sildil fantaasia rukkileiva teemal. Sentimeetrine tumepruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - minemetsamust. 

Aroom - viskilõhn lehvib kaaaauuuuugeleleelee, kuid see on ühtlasi ka selline magus-täidlane-hapukas-leivane, et muudkui nuusutaks ja ohkaks õndsalt. 

Esmamekk. Ohhh. Leivaõndsus. Leivalikööri ju ometigi ikka tehakse? Või kui seni pole tehtud, siis nüüd hakatakse tegema?

Keskmaitse - puidune, tanniinine, karmipoolne, viskine ... kuid selle taga on ka melassine ja kõrvetatud leivane meeldivus.

Lõppmaitse - ploomipuit. Ploomileib. Rosinarumm. Melassiviski. Pisut suitsune, tugevalt leivane, täidlaselt soojendav.

Järelmekk. Ohsasinder kui meeldiv. Põhjala keldriseeria kipub olema tihti magusasse liialdusse kalduv, kuid see siin ei ole! 

INTERGALAKTILISELT GIGAKOSMILINE! Absoluutselt parim jõuluhooaja kraam, mõnusalt eestiliku knihviga, udrumudruugrimugriloo rääkimise võimalusega, hirmlihtsalt turundatav ja Põhjala tiimi (kohatist :) ) geniaalsust taaskinnistav tegu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment